Kotlet nie musi zawsze by膰 kotletem;)
Dzisiaj propozycja kawa艂eczka schabu, w kt贸rym schowa艂am:) cukini臋, cebulk臋 i rozp艂ywaj膮cy si臋 ser. P贸藕niej panierowa艂am w m膮ce, jajku i bu艂ce tartej. Okaza艂o si臋 fajn膮 propozycj膮 na obiad. Spr贸bujcie sami.

- kawa艂ek schabu
- kawa艂ek cukini
- cebula
- kilka plastr贸w sera 偶贸艂tego (takiego, kt贸ry dobrze si臋 roztapia)
- m膮ka
- jajko
- bu艂ka tarta
- s贸l
- pieprz
- s艂odka papryka
- olej do sma偶enia
Spos贸b przygotowania:
Schab pokroi膰 na plastry o grubo艣ci ok. 2 cm. Ka偶dy plaster naci膮膰 przez 艣rodek jeden bok zostawiaj膮c nieprzeci臋tym. Rozbi膰 ka偶dy osobno, zwracaj膮c uwag臋 aby brzegi by艂y rozbite jak najcieniej. Doprawi膰 sol膮 z ka偶dej strony, pieprzem z jednej, papryk膮 z drugiej strony kotlecik贸w.
Na 艣rodku ka偶dego u艂o偶y膰 plaster sera, plasterek cukinii i cebuli, przykry膰 drugim kawa艂kiem sera.

Komentarze
Prze艣lij komentarz