A jak pi膮tek to rybka:) Uwielbiamy je, ale to ju偶 wiecie:)
Dzi艣 kawa艂ek soczystego pstr膮ga 艂ososiowego na mase艂ku, przygotowany w pergaminie w towarzystwie warzyw.
- filet pstr膮ga 艂ososiowego
- cebula
- kilkana艣cie mini pieczarek
- pomidor
- czerwona papryka
- 艣wie偶y koperek
- cytryna
- kawa艂ek mas艂a
- s贸l
- pieprz cytrynowy
- cebula
- kilkana艣cie mini pieczarek
- pomidor
- czerwona papryka
- 艣wie偶y koperek
- cytryna
- kawa艂ek mas艂a
- s贸l
- pieprz cytrynowy

Z ryby wyjmuj臋 widoczne o艣ci i oczyszczam z 艂usek. Myjemy i do sucha wycieramy r臋cznikiem papierowym.
Na wi臋kszym kawa艂ku pergaminu uk艂adamy plasterek mas艂a, na nim kawa艂ek 艂ososia, doprawiamy sol膮 i pieprzem cytrynowym. Na rybce uk艂adamy plasterek pomidora, kawa艂ek papryki i mini pieczarki (ok. 8-10 sztuk). Na g贸rze kolejny plasterek mas艂a i posiekany koperek.
Ca艂o艣膰 zawijamy pergaminem tak aby g贸r臋 spi膮膰 patykiem drewnianym (takim do szasz艂yk贸w).
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok. 200鈦癈 i piec ok. 25-30 minut. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz