Sur贸wka z m艂odej kapusty i rzodkiewki

Zdrowa, pyszna i pi臋knie zielona;) Jako dodatek do obiadku super nam zasmakowa艂a.


Co potrzebujemy...
- kilka li艣ci m艂odej kapusty
- p臋czek rzodkiewek
- ma艂膮 m艂oda cebulka
- koperek
- s贸l
- pieprz
- cukier
- kilka kropli soku z cytryny
- 艂y偶eczka oliwy
- 艂y偶ka jogurtu naturalnego (g臋stego)

Spos贸b przygotowania:
Li艣cie kapusty dobrze umy膰 i pokroi膰 w cieniute艅kie paseczki, cebul臋 w pi贸rka,a rzodkiewk臋 w paseczki lub p贸艂kr膮偶ki. Doda膰 posiekany koperek i przyprawy (do smaku) a nast臋pnie zagnie艣膰 r臋k膮 z jogurtem i oliw膮. Chwil臋 sch艂odzi膰 i podawa膰 do obiadku. SMACZNEGO;)



Komentarze