Pami臋tacie nasz膮 wycieczk臋 nad jeziorko?
A nasze rybki? W艣r贸d nich by艂 szczupak. Przygotowa艂am z niego fileciki i obiadek smakowa艂 mi bardzo.
Co potrzebujemy:
- szczupak馃檪
- s贸l
- bu艂ka tarta
- m膮ka
- olej
Spos贸b przygotowania:
Ryby oczy艣ci膰 z 艂usek i wn臋trzno艣ci. Oddzieli膰 od ko艣ci i otrzymujemy fileciki. Myjemy pod bie偶膮c膮 wod膮, suszymy w r臋czniku papierowym. Delikatnie solimy i odstawiamy na ok. godzink臋 do lod贸wki.
Po tym czasie 艂膮czymy bu艂k臋 tart膮 z m膮k膮 (p贸艂 na p贸艂) obtaczamy w tym filety i sma偶ymy na rozgrzanym oleju.
Dawno nie jadlam jeziornej rybki 馃憣馃檪PYCHOTKA馃檪SMACZNEGO 馃檪
Komentarze
Prze艣lij komentarz