Filet ze szczupaka

 

 Pami臋tacie nasz膮 wycieczk臋 nad jeziorko? 

A nasze rybki? W艣r贸d nich by艂 szczupak. Przygotowa艂am z niego fileciki i obiadek smakowa艂 mi bardzo. 

 Co potrzebujemy:

- szczupak馃檪

- s贸l 

- bu艂ka tarta

- m膮ka 

- olej

Spos贸b przygotowania:
Ryby oczy艣ci膰 z 艂usek i wn臋trzno艣ci. Oddzieli膰 od ko艣ci i otrzymujemy fileciki. Myjemy pod bie偶膮c膮 wod膮, suszymy w r臋czniku papierowym. Delikatnie solimy i odstawiamy na ok. godzink臋 do lod贸wki. 
Po tym czasie 艂膮czymy bu艂k臋 tart膮 z m膮k膮 (p贸艂 na p贸艂) obtaczamy w tym filety i sma偶ymy na rozgrzanym oleju. 
Dawno nie jadlam jeziornej rybki 馃憣馃檪PYCHOTKA馃檪SMACZNEGO 馃檪



Komentarze