Tak... W tym roku pierwszy raz zrobi艂am sw贸j w艂asny ketchup. Pomidork贸w troch臋 si臋 nazbiera艂o wi臋c postanowi艂am je wykorzysta膰 w艂a艣nie do swojego w艂asnego ketchupu. Troch臋 zabawy z tym by艂o nie ukrywam, troch臋 czasu przy garach posta艂am, ale si臋 op艂aca艂o bo smak bardzo fajny;) taki prawdziwie POMIDOROWY:)

Co potrzebujemy...
- pomidory
- s贸l
- cukier
- pieprz czarny
Spos贸b przygotowania:
Pomidory umy膰, pokroi膰 na 膰wiartki i na male艅kim ogniu gotowa膰. Co kilka/ kilkana艣cie minut przemiesza膰 od samego do艂u. Ja gotowa艂am 8 kg pomidor贸w ok. 3 godzin. Po tym czasie ich ilo艣膰 (obj臋to艣膰) w garze zmniejszy艂a si臋 mniej wi臋cej o po艂ow臋. Po tym czasie blenderem zmiksowa艂am na jak najbardziej g艂adk膮 mas臋 i przez sito przetar艂am 偶eby konsystencja by艂a jak najbardziej g艂adka.
Komentarze
Prze艣lij komentarz