Rybki uwielbiam - to ju偶 wiecie馃槈.
W r贸偶nych postaciach je przygotowujemy, sma偶ymy, gotujemy, pieczemy, w r贸偶nych zalewach itp. Dzi艣 cofn臋 si臋 do tych dni, kt贸re sp臋dzali艣my nad jeziorkiem. A co si臋 z tym kojarzy... 馃悷馃悷馃悷
Propozycja prosta i smaczna - fileciki z okonia.
Co potrzebujemy...
- okonie
- s贸l
- pieprz cytrynowy
- m膮ka pszenna
- m膮ka kukurydziana
- jajko
- ok. 1/4 szklanki wody
- olej do sma偶enia

Rybki wyczy艣ci膰 z wn臋trzno艣ci i wyfiletowa膰.
Gdy oddzielimy rybki od ko艣ci i sk贸ry delikatnie doprawiamy sol膮 i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w m膮kach wymieszanych w proporcji p贸艂 na p贸艂 razem z roztrzepanym jajkiem i wod膮. Sma偶ymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Smakuj膮 r贸wnie偶 na zimno馃槈. SMACZNEGO馃槈
Komentarze
Prze艣lij komentarz