Ciacho kakaowe, kiedy艣 w naszym domu nazywane murzynkiem:).
Puszyste, aromatyczne i chyba ca艂kiem smaczne bo znika jak jest jeszcze ciep艂e;) a nast臋pnego dnia dalej wilgotne i super smakuje do kawy oraz jako przek膮ska mi臋dzy posi艂kami.
Dzieciaki uwielbiaj膮.
Co potrzebujemy:
- kostka margaryny
- 1 szklanka drobnego cukru
- 4 艂y偶ki kakao
- 1/2 szklanki mleka 3,2%- 2 szklanki m膮ki- 1 czubata 艂y偶eczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- p艂atki migda艂贸w/orzechy w艂oskie/czekolada
Spos贸b przygotowania:
Margaryn臋, cukier, kakao i mleko zagotowa膰 na ma艂ym ogniu a偶 do ca艂kowitego rozpuszczenia.
Do ostudzonej masy doda膰 m膮k臋, proszek do pieczenia i jajka. Dok艂adnie wymiesza膰 mikserem na niskich obrotach lub r臋cznie 艂y偶k膮.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180⁰C ok. 50 minut (sprawdzi膰 patyczkiem czy nie jest surowe (mokre) w 艣rodku).

Gdy ciasto ostygnie mo偶emy obla膰;) roztopion膮 czekolad膮 i posypa膰 p艂atkami migda艂贸w lub orzechami w艂oskimi - jak Kto lubi. Mo偶na te偶 pozostawi膰 bez niczego - bo s膮 i tacy:). SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz