Łosoś w panierce

 Ryby uwielbiamy to wiadomo nie od dziś;) 

Tym razem trafił nam się piękny filet łososia bez skóry i nawet ości w nim nie było;)

Często robimy tą rybkę w piekarniku ale dziś odpaliliśmy tradycyjną patelnię i obiadek gotowy.

 

 
Co potrzebujemy:
 
- filet łososia bez skóry
- sól
- pieprz cytrynowy
- mąka
- bułka tarta
- cytryna
- olej do smażenia
- kawałek masła

Sposób przygotowania:

Filet kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy go z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiamy na kilkanaście minut.

Mąkę mieszamy z bułką tartą (proporcję buki i mąki tak pól na pół). W tak przygotowanej mieszance obtaczamy przygotowaną rybkę i smażymy na rozgrzanym oleju na niezbyt dużym ogniu po kilka minut aż dojdzie z obu stron. Na talerzu dekorujemy plasterkiem masełka i cytrynki. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i suróweczką. Obiad przepyszny;) SMACZNEGO:))


 

 

Komentarze