Dorsz w płatkach migdałowych

Jak już kiedyś wspominałam uwielbiam ryby. Dziś spróbowałam dorsza w płatkach migdałowym. Rewelacja!!! Dorsz sam w sobie jest pyszny, a połączony z migdałami... ''Niebo w gębie:)''

Co potrzebujemy...
- 2 filety dorsza
- 1/3 szklanki płatków migdałowych
- 1/2 szklanki mąki
- 1/3 szklanki bułki tartej
- sól
- olej do smażenia (1/2 szklanki)
Sposób przygotowania:
Dorsza oczyścić, umyć i wysuszyć. Można zostawić całe filety, a można je też pokroić na mniejsze kawałki. Posolić do smaku. 
W misce wymieszać płatki migdałów, mąkę oraz bułkę tarą i w tej mieszance obtoczyć rybę. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumieni (ok. 3 minut z każdej strony). I co... I gotowe. Podawać z czym tylko mamy ochotę:). 
Ja dziś przygotowałam dorsza w towarzystwie talarków ziemniaczanych i sałatki z rukoli. SMACZNEGO:)

Propozycja podania: dorsz w migdałach-talarki-sałatka z rukoli

Komentarze

Prześlij komentarz