Te śledziki wszyscy zachwalają.
Im mniejsze śledziki, tym ładniejsze i pyszniejsze rolmopsiki z nich wychodzą.
Super kwaśna przekąska zarówno dla starszych jak i młodszych - moje chłopaki je uwielbiają:)
Im mniejsze śledziki, tym ładniejsze i pyszniejsze rolmopsiki z nich wychodzą.
Super kwaśna przekąska zarówno dla starszych jak i młodszych - moje chłopaki je uwielbiają:)
-
3 cebule
-
4 kiszone ogórki
Zalewa:
-
3 szklanki wody
-
1 szklanka octu
-
2 ½ łyżki soli
-
1 łyżka cukru
-
3 liście laurowe
-
3 ziela angielskie
Dodatkowo:
-
ok. 3 szklanek wody
-
¾ szklanki octu
-
pieprz
- liść
laurowy
-
ziele angielskie
Wszystkie
składniki zalewy zagotować i pozostawić do wystygnięcia.
Śledzie wyczyścić z ich wnętrzności i umyć. Zalać przygotowaną zimną zalewą i odstawić na 12 godzin.
Po tym czasie zlać zalewę a śledzie wyfiletować.
Cebulę
pokroić w piórka, a ogórki w pół-plasterki.
Fileciki
śledziowe porozkładać na desce, każdy oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na
każdym ułożyć po kawałeczku cebuli i ogórka – zwinąć i połączyć wykałaczką.

Wszystkie rolmopsy ułożyć w naczyniu na górę dodać trochę pieprzu, ziele angielskie i liść laurowy oraz cebulę i ogórki, które zostały. Zalać wodą z octem i odstawić na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO:)

Wszystkie rolmopsy ułożyć w naczyniu na górę dodać trochę pieprzu, ziele angielskie i liść laurowy oraz cebulę i ogórki, które zostały. Zalać wodą z octem i odstawić na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO:)
Są super i zawsze wychodzą
OdpowiedzUsuń