Te 艣ledziki wszyscy zachwalaj膮.
Im mniejsze 艣ledziki, tym 艂adniejsze i pyszniejsze rolmopsiki z nich wychodz膮.
Super kwa艣na przek膮ska zar贸wno dla starszych jak i m艂odszych - moje ch艂opaki je uwielbiaj膮:)
Im mniejsze 艣ledziki, tym 艂adniejsze i pyszniejsze rolmopsiki z nich wychodz膮.
Super kwa艣na przek膮ska zar贸wno dla starszych jak i m艂odszych - moje ch艂opaki je uwielbiaj膮:)
-
3 cebule
-
4 kiszone og贸rki
Zalewa:
-
3 szklanki wody
-
1 szklanka octu
-
2 ½ 艂y偶ki soli
-
1 艂y偶ka cukru
-
3 li艣cie laurowe
-
3 ziela angielskie
Dodatkowo:
-
ok. 3 szklanek wody
-
¾ szklanki octu
-
pieprz
- li艣膰
laurowy
-
ziele angielskie
Wszystkie
sk艂adniki zalewy zagotowa膰 i pozostawi膰 do wystygni臋cia.
艢ledzie wyczy艣ci膰 z ich wn臋trzno艣ci i umy膰. Zala膰 przygotowan膮 zimn膮 zalew膮 i odstawi膰 na 12 godzin.
Po tym czasie zla膰 zalew臋 a 艣ledzie wyfiletowa膰.
Cebul臋
pokroi膰 w pi贸rka, a og贸rki w p贸艂-plasterki.
Fileciki
艣ledziowe porozk艂ada膰 na desce, ka偶dy opr贸szy膰 艣wie偶o zmielonym pieprzem. Na
ka偶dym u艂o偶y膰 po kawa艂eczku cebuli i og贸rka – zwin膮膰 i po艂膮czy膰 wyka艂aczk膮.

Wszystkie rolmopsy u艂o偶y膰 w naczyniu na g贸r臋 doda膰 troch臋 pieprzu, ziele angielskie i li艣膰 laurowy oraz cebul臋 i og贸rki, kt贸re zosta艂y. Zala膰 wod膮 z octem i odstawi膰 na kilka godzin do lod贸wki. SMACZNEGO:)

Wszystkie rolmopsy u艂o偶y膰 w naczyniu na g贸r臋 doda膰 troch臋 pieprzu, ziele angielskie i li艣膰 laurowy oraz cebul臋 i og贸rki, kt贸re zosta艂y. Zala膰 wod膮 z octem i odstawi膰 na kilka godzin do lod贸wki. SMACZNEGO:)
S膮 super i zawsze wychodz膮
OdpowiedzUsu艅