Zasmażana kapusta z cebulką

Kapusta kiszona jest przepyszna, a zwłaszcza ta zakiszona przez nas samych. Jej kwaśny smak pasuje super do mięsnych dań i nie tylko. Ale czasem mamy ochotę ją trochę przerobić. Poznajcie moją wersję kapusty zasmażanej, którą podajemy na ciepło.

Co potrzebujemy...
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 płaskie łyżki cukru
- szczypta soli
- 1/5 łyżeczki pieprzu
- kilka listków świeżej zielonej pietruszki


Sposób przygotowania: 

Kapustę kroimy nożem żeby wygodniej się ją jadło:). 
Na rozgrzaną oliwę wsypujemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i delikatnie ją podsmażamy. Dodajemy kapustę i doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Wszystko podsmażamy ok. 30 - 40 minut od czasu do czasu mieszając od dołu. Można dodać trochę wody jeśli kapusta przypala się nam zbyt mocno od spodu (bo trochę powinna). 
Pod koniec przyrządzania dorzucić trochę pokrojonej pietruszki i wymieszać. Podawać na ciepło do różnego rodzaju obiadów. 
SMACZNEGO:)




Komentarze