Surówka o delikatnie kwaśno-słodkim smaku fajnie sprawdza się na codzienny obiad do ziemniaczków i jakiegokolwiek mięska. Spróbujcie...
Co potrzebujemy...
- 5 kiszonych ogórków https://karla-u-gotuje.blogspot.com/2017/07/ogorki-kiszone.html
- 1 średniej wielkości cebula
- 1/2 papryki
- kawałek marchewki
- kilka gałązek zielonego koperku
- 1 płaska łyżka majonezu
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Ogórki przekroić wzdłuż, następnie w jak najcieńsze plasterki. Cebulę pokroić w cienkie piórka, paprykę w drobną kostkę, a marchewkę najlepiej zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Koperek drobno posiekać i dodać do całości.
Do wszystkiego dodać majonez, musztardę i oliwę oraz przyprawy (pieprz i sól). Wszystko delikatnie wymieszać ręką i przełożyć do miseczki. Przed podaniem chwilę schłodzić w lodówce. SMACZNEGO:)
![]() |
Propozycja podania: surówka z kiszonych ogórków, klopsy mielone z szynki, ziemniaki |
Komentarze
Prześlij komentarz