Buraczki na ciep艂o

Gdy buraczki w s艂oikach ju偶 mamy, mo偶emy przygotowa膰 je i poda膰 do obiadu inaczej ni偶 prosto ze s艂oiczka (chocia偶 prosto ze s艂oiczka smakuj膮 rewelacyjnie).Spr贸bujcie obu wersji i sami zdecydujcie, kt贸ra bardziej Wam odpowiada:)

Co potrzebujemy...
- 1 cebula
- troch臋 zielonej pietruszki
- 艂y偶ka mas艂a
- s贸l 
- pieprz
- 艂y偶eczka soku z cytryny
- odrobina cukru

Spos贸b przygotowania:

Cebul臋 pokroi膰 w pi贸rka i zeszkli膰 na ma艣le. Doda膰 buraczki ze s艂oika oraz posiekan膮 pietruszk臋 i doprawi膰 do smaku sol膮, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Miesza膰 co jaki艣 czas na patelni. 
Ca艂o艣膰 przygotowujemy ok.10 minut. Podajemy oczywi艣cie na ciep艂o do ziemniaczk贸w i kotleta ze schabu lub piersi. SMACZNEGO:)







Komentarze