Wczoraj rosołek, w którym mięska było dość sporo;) Czasem robimy galaretkę z kurczakiem i warzywami ale tym razem postawiliśmy na ,,drugie danie z rosołu,,.
Ugotowałam ziemniaczki, a do nich podałam gotowane w rosole pałki z kurczaka a zamiast surówki podałam marchewki (także z rosołu).
Co potrzebujemy...
- rosół: https://karla-u-gotuje.blogspot.com/2017/10/roso-z-kury.html
- kilka małych ziemniaków
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Ziemniaki (bez skórek) gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W tym przypadku podałam je z wody i posypałam posiekaną pietruszką. A gdy nasz rosołek będzie gotowy, wyjmujemy - do naszych ziemniaków - kawałek mięsa i ,,łowimy,, kilka marchewek.
Tym sposobem mamy zarówno pierwsze jak i smaczne, delikatne drugie danie. Co jakiś czas serwujemy sobie taki właśnie delikatniejszy obiadek. Spróbujcie;). SMACZNEGO:)
Komentarze
Prześlij komentarz