Mięsko z rosołu - pomysł na drugie danie

 Wczoraj rosołek, w którym mięska było dość sporo;) Czasem robimy galaretkę z kurczakiem i warzywami ale tym razem postawiliśmy na ,,drugie danie z rosołu,,. 

Ugotowałam ziemniaczki, a do nich podałam gotowane w rosole pałki z kurczaka a zamiast surówki podałam marchewki (także z rosołu).

 

Co potrzebujemy... 

- rosół: https://karla-u-gotuje.blogspot.com/2017/10/roso-z-kury.html

- kilka małych ziemniaków

- natka pietruszki


Sposób przygotowania:

Gotujemy rosół z warzywami i większą ilością mięsa - pałek z kurczaka - niż zwykle. 

 
Ziemniaki (bez skórek) gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W tym przypadku podałam je z wody i posypałam posiekaną pietruszką. A gdy nasz rosołek będzie gotowy, wyjmujemy - do naszych ziemniaków - kawałek mięsa i ,,łowimy,, kilka marchewek. 
 
Tym sposobem mamy zarówno pierwsze jak i smaczne, delikatne drugie danie. Co jakiś czas serwujemy sobie taki właśnie delikatniejszy obiadek. Spróbujcie;). SMACZNEGO:)


 

 


Komentarze